Hvad er OCR?

Hvad står OCR for

OCR står for Obstacle Course Racing, og er en betegnelse for militært inspirerede forhindringsløb. Sporten er forholdsvis ny, og 2014 er for eksempel første gang der bliver afholdt et officielt verdensmesterskab.

OCR sporten er i en rivende udvikling i Danmark, og hvert år stiger antallet af løb og deltagere eksplosivt. Danskerne er ved at finde ud af, at alle kan løbe et halvmaraton eller maraton. Men det er ikke helt nok. Der skal ske mere, end bare endeløse løbeture hvor man slider kroppen op.

OCR giver en perfekt variation af udfordring for kondition, udholdenhed og styrke. Man kan ikke bare slå hjernen fra og løbe derud af. Du er nødt til at fokusere på næste udfordring hele tiden, dispensere dine ressourcer, og klare forhindringerne smartest muligt for at spare på kræfterne.

 

Hvordan foregår OCR

Ligesom med almindelige løb, findes OCR løb i forskellige distancer, forskellige intensiteter, forskellige forhindringer osv. Det er derfor muligt at finde et løb som passer til alle, uanset niveau.

Et OCR løb kan være 5 – 6 – 8 – 10 – 12- 15 – 20 km langt, og der kan være stor forskel på antallet og intensiteten af forhindringerne.

Typisk køber du din billet på forhånd, da det er billigere. Samtidig har du så også mulighed for at træne målrettet op til det pågældende løb.

Når du tilmelder dig, får du oftest mulighed for at vælge hvilket heat du ønsker at løbe i. De første par heats er som regel eliteheats, hvor de øvede atleter løber. Derefter kan du frit vælge hvilket heat du vil løbe. Der er som regel ikke forskel på om du løber i heat 5, eller om du løber i heat 20. Det er blot for at fordele deltagerne, så alle ikke løber på samme tid.

 

Hvilke løb findes der i Danmark:

Nordic Race

  • The Sprint
  • The Burnout
  • The Beach
  • The Warrior

Toughest

Warrior Dash

ReBorn Raw

Extrem mandehørm

 

OCR World Championships

I 2014 bliver der for første gang, afholdt et officielt verdensmesterskab i OCR. Det første race bliver afholdt i Cincinnati, Ohio.

Der bliver afholdt verdensmesterskaberne for individuelle løbere og hold. Det individuelle race skal du kvalificere dig til via de officielle kvalifikationsløb (Bla. Toughest og Warrior Dash). Mens verdensmesterskaberne i hold, blot kræver at man kan stille et hold og tilmelder sig i god tid.

Distancen er 12 km, og det er uden tvivl det mest ekstreme OCR løb i verden. Se mere på www.ocrworldchampionship.com