Race Report: Nordic Race – The Sprint Aarhus

22-08-2015

Distance 6,26km.

Forhindringer ca. 25.

Album 1 Album 2 

 

Som noget nyt, havde Nordic Race samlet Aalborg og Odense til et stort race præcis på midten: Aarhus!
Med ca 2000 deltagere til The Sprint, har det vist sig at være den helt rigtige beslutning. I de fede omgivelser i Hasle bakker lidt nord for Aarhus, fik alle deltagerne sig en helt unik oplevelse!
FundRacers ankom tidligt til racepladsen, for at gøre klar. Høj sol, høj musik og fed energi blandt de frivillige, løberne og tilskuerne! De perfekte omstændigheder til et godt race!

FundRacers startede i Eliteheatet… Det var ikke bare for sjov! Og med vores nyeste teammedlem Leon, var en podieplads ikke helt urealistisk… troede vi!
Men da vi stod på startlinjen, kiggede til siden, så vi et stærkt lineup! Renaldas Bugys, Jonathan Bay, Nikolaj Dam og nogle, for os, ukendte løbere som viste sig at være ekstremt kompetente OCR racers, der satte alle til vægs. Rasmus Djurhuus vandt med over 1 minut ned til den dobbelte Burnout vinder, Jonathan Bay.

Værd at notere, at Leon ikke havde fået registreret sig som FundRacers løber. Havde vi fået rettet det inden løbet, havde FundRacers faktisk vundet holdkonkurrencen med over 2 minutter ned til nr 2…… Øv!

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 09.23.43

Nordic Race havde 3 dage inden start, fået forbud fra Aarhus kommune til at lave vandforhindringerne, og så skulle der tænkes kreativt! Det kunne man dog ikke mærke på selve løbet! Nordic Race havde arbejdet hurtigt, og stablet et af de fedeste løb på benene i år.

Selvom ruten ”kun” var 6 km lang, var den særdeles udfordrende! Det grupperede terræn og de stejle bakker fik selv de stærkeste racere til at knække og komme ned i gå tempo. Men samtidig var forhindringerne jævnt fordelt over hele ruten, så man brændte ikke ud på noget tidspunkt. Det gjorde samtidig, at alle kunne gennemføre banen uanset niveau. Så er det bare ambitions niveauet der var forskellen.

Personligt ramte jeg selv en rigtig off day. En kombination af for lidt søvn, forkert kost og en alt for varm dag gjorde at jeg slet ikke kunne finde rytmen. Men jeg fik dog slæbt mig selv igennem banen, så var jeg ligesom forberedt på hvad der ventede mig til The Warrior dagen efter.
The Sprint var første gang jeg kunne løbe med et pulsur, og dermed få tracket ruten. Jeg har anskaffet en Suunto Ambit3 Sport, som gør det muligt for mig at analysere mine løb fremover. Samtidig kan jeg også bedre se hvor jeg har svagheder (Selvom alle kan se det er på bakkeløb). Men fx også hvilke forhindringer jeg bruger for meget tid på, og hvor min puls kommer helt op på max. Det fede ved mit Suunto ur, er at der er lavet til at kunne holde til vand, stød, mudder osv. Perfekt til mit program 😉
Det giver mig også mulighed for at følge med i både distance og hastighed. Så jeg ved hvornår jeg lige kan skrue op og ned for tempoet. Neden for, kan I se en lille video af The Sprint ruten. Den giver et godt billede af, hvor vidt man kom omkring.

Efter løbet skulle jeg lige have noget mad indenbords, inden arbejdeti FundRacers standen gik i gang. Vi fik afholdt en fed ”Handrelease pushups” konkurrence. Folk deltog gladelig, hvem havde troet at folk ville betale penge til Børnecancerfonden for at lave pushups? 😉
Vi havde en okay dag rent indsamlingsmæssigt, men nåede ikke helt ”toppen”. Men vi fik vist flaget, og snakket med en masse fantastiske mennesker. Der er vist ingen i Århus der er i tvivl om hvem FundRacers er mere 😉

Vi er helt sikkert tilbage næste år, og vi glæder os allerede. Det var en kæmpe succes!