Race Report: Nordic Race – The Burnout

Stille og rolig start? Nej tak, vi starter på toppen!

Et af årets første races var Nordic Race – The Burnout, et race FundRacers traditionelt ser frem til, men samtidig også frygter. 4×2 km krydret med 80 forhindringer på en mudret motorcrossbane er opskriften på et helt unikt og forrygende OCR løb.

Vi startede tidligt ud, og troppede op kl 8 for at gøre vores stand klar, heppe på eliten og lægge en slagplan for dagen. Da eliten blev sendt afsted kl 9, gjorde vi os klar til afgang kl 10. Normalt løber vi som et hold, men The Burnout er et nådesløst udskillelsesløb, hvor man er nødt til at fokusere på sig selv, ellers sinker man alle. Så da starten først gik, var det hver mand for sig selv og så afsted. Som en ekstra bonus, er The Burnout blevet et kvalifikationsløb til OCR World Championsship, så Michael var ekstra motiveret for at vise hvad han kunne. Samtidig fik vi sikret en kommende donation fra DK’s Racedronning #1: Cathrine Fischlein. Vi havde et lille internt væddemål kørende, og da hun måtte skippe den irske bænk på den sidste runde og tage straf i stedet, var FundRacers sikret 1000 krs indsamling fra Racedronningen. Det vil vi se frem til, og jeg er SIKKER på at Børnecancerfonden nok skal finde en fornuftig måde at bruge donationen på.

Med sine 1500 deltagere, har Nordic Race fundet opskriften til det perfekte race. Og folk mødte også optimistiske op, med højt humør mens de dansede sig ned imod startområdet, hvor de blev taget imod af RedBull piger, fede rytmer fra DJ pulten og et menneskehav der heppede deltagerne igennem.

Selve løbet var lavet en smule om i forhold til sidste år, og arrangørerne havde lyttet til den feedback de havde fået. Der var tilføjet flere forhindringer, og der var lavet flere heats som sikrede en gnidningsfri afvikling af løbet. Kø er umuligt at undgå 100% med så mange deltagere, men jeg synes det var fantastisk at se hvor godt folk hjalp hinanden, og det var sjældent at man måtte vente for længe ved en forhindring.

Så 5 stjerner til Nordic Race for at levere et fantastisk event, som blev afviklet helt optimalt og med stor fokus på sikkerheden for deltagerne. Man var aldrig i tvivl om hvordan en forhindring skulle forceres, og hvilken vej man skulle.

Af nye forhindringer, var der blandt andet WebClimb som er et stativ med et cargo net der skal kravles over. Men min største udfordring var uden tvivl at kravle under pigtrådshegnet. Selve pigtrådshegnet var ikke det store problem, men underlaget er grus med en masse løse sten. Det er enormt hårdt for knæene, og det kostede mig meget tid at snegle igennem. Resultatet er også et par knæ der ligner de har været udsat for hård tortur i Vietnam.

Men det hører jo med til gamet, og så er det jo bare et punkt hvor jeg må forbedre mig.

Alt i alt, et vellykket dag, og FundRacers fik vist flaget godt og grundigt. Årets hårdeste løb er overstået, hurtigste mand blev Michael på en samlet 24. Plads. Imponerende, og SÅ tæt på en kvalifikation til verdensmesterskaberne. Men det ser lovende ud, og mon ikke vi nok skal komme i mål.

Vi har fået vigtig erfaring, både mht vores form, afvikling af løb og hvad vi skal arbejde på mht vores stand og indsamling til det kommende event. Nu vil vi holde en lille velfortjent racepause, og få et par gode bøffer indenbords!

Vi ses i mudderet, og hold øje med vores Facebookside for nyheder, konkurrencer, billeder fra løb osv.

/Jakob
www.facebook.com/FundRacersDK