Race Report: Nordic Race – The Sprint

nordic-race-sprint-logo

Solen skinner, humøret er højt, tasken har været pakket siden fredag. Der er ingen tvivl, det er RaceDay! Og endnu vigtigere, så er det dobbelt RaceWeekend med Nordic Race.

Det er lørdag morgen, og kursen er sat imod Amager Fælled ved DR byen. Jeg er taget tidligt afsted, for at sætte vores FundRacers stand op, så den er klar til de over 3500 feststemte deltagere henover weekenden.

10958930_1654219588144745_8400740336869518517_o

Det er svært at vide hvad man skal forvente, da Nordic Race er vokset eksplosivt henover de sidste par år. Men en ting er helt sikkert, fedt bliver det!
Allerede da jeg går hen imod startområdet bliver jeg mødt af den gode musik, en masse smil fra de frivillige som løber rundt for at få styr på de sidste detaljer. Atleterne er stille og roligt begyndt at indfinde sig på pladsen og gør sig klar til det største OCR event på dansk grund.

Lørdag gælder det The Sprint, som er en 6 km rute igennem vildnisset på Amager Fælled. The Sprint er et meget populært løb, specielt blandt førstegangs deltagerne. Man får mulighed for lige at prøve konceptet af, inden man kaster sig ud i de vildere løb som The Warrior og særligt The Burnout er.

Min egen plan for The Sprint var ikke til at tage fejl af: Den skulle have fuld smadder, for at teste formen af inden de kommende VM kvalifikationsløb.

Samtidig var det dagen hvor de fede tights fra ByMoxy skulle testes af, så alt i alt en meget spændende dag.
Solen skinnede og temperaturen nærmede sig noget der mindede om sommer, så der var dømt bar overkrop! Den beslutning skulle vise sig at være genial! 😉

Race Time! Vi trækker stille og roligt hen imod startlinien… Flankeret af eliten fra Dansk OCR. De er her alle sammen.. Alle de vigtigste! Vi hyggesnakker, joker lidt med hinanden mens vi stille og roligt nærmer os det gyldne sekund, hvor vi sendes afsted. Vi bliver sendt afsted i små grupper af 12-15 mand, jeg er i gruppe 2: Så er der noget at jagte!

3-2-1 og så afsted! Et spring i vandet, og så over første forhindring! Så er vi i gang! Jeg er godt mærket af 6-7 weekender i træk med Race. Kroppen føles tung og slidt, men den skal jo bare i gang!

Selve løbet går over mark og bakker, igennem små krat og mudderpøl. En enkelt sø kommer vi også igennem, dejligt forfriskende i den varme! Nu er det jo The Sprint, og som navnet antyder er det bare om at sætte et højt tempo. Formen er der, jeg har jo løbetrænet med Sparta i noget tid nu. Styrken er der også, og rutinen har også gjort at jeg ikke tøver så meget ved hver forhindring mere.
Af en eller anden form er det konditionen og de tunge ben der sætter begrænsningerne i dag. Jeg holder et fornuftigt tempo, fokuserer på at løbe hele tiden.

Langsomt begynder man at kunne høre den tunge bas fra RedBull teltet. Så ved man at mål begynder at være tæt på. Det giver lidt ekstra energi! De sidste forhindringer forceres hurtigt, og undervejs overhaler jeg Allan som ellers har ligget lige foran mig i ca halvdelen af løbet. Great Succes!

Jeg kaster mig en sidste tur i vandet (Det skulle man passe på med, der var lavt og mange sten man vred anklen om på). Men jeg kom igennem, og op til den sidste forhindring: De amerikanske fodboldspillere, som kun har 1 formål: Du skal ned og ligge!
Efter et par vattede forsøg lukker de mig igennem, og jeg kan vælte i mål. Facit blev en 68. Plads ud af de 2500 tilmeldte løbere, men hvad vigtigere er: kun ca 3,5 minut fra top 25 som er målet til kvalifikationsløbene. Det er bestemt realistisk!

10392372_10153080080369615_8541358919976672650_n

Efter løbet var det tilbage til FundRacers standen! Her oplevede jeg den sande sejr! Aldrig har FundRacers haft så stor succes! Alle kom forbi og var meget positive! Den fantastiske opbakning og støtte gjorde at FundRacers satte ny indsamlingsrekord! Over 11.000 kr fik vi samlet set indsamlet henover weekenden. Helt fantastisk, og vi er taknemmelige over at alle gerne vil støtte op og være med til at gøre en forskel for Børnecancerfonden.

Alt i alt, en helt fantastisk dag! Stemningen, løbet, resultatet og FundRacers! Det bliver svært at overgå resten af året!