Optakt til EvolutionRace – Polar

Så er der kun en uge, til årets løbesæson sparkes i gang. FundRacers har planlagt omkring 25 races i 2015, og vi starter med Evolution Race – Polar i Nordsjælland.

EvolutionRace – Polar skiller sig lidt ud, fra de typiske OCR løb. Det er bygget op på en måde, hvor man skiftevis løber 1 km, og derefter venter en udfordring, inden man så løber 1 km igen. Der er altså ikke løbende forhindringer på en lang rute.
Forhindringerne, er også en smule atypiske i forhold til et normalt OCR løb. Der er langt større fokus på styrke, og for at gennemføre EvolutionRace – Polar stiller det store krav til den komplette atlet. Det er da også kun forbeholdt et lille felt af atleter, som kaster sig ud i disse udfordringer. Arrangøren satser på omkring 150 deltagere.

Personligt er jeg ret spændt på løbet, og har valgt at fokusere på blot at gennemføre. Jeg ønsker ikke at satse unødigt, da en skade så tidligt på sæsonen ville være katastrofalt. De 12 km bliver hårde, specielt fordi ens kræfter bliver brugt på en række fede udfordringer. På ruten skal man blandt andet løfte en 90 kg sten, løbe med en 30 kg stolpe på ryggen eller slæbe en 32 kg kettlebell op af en skråning.

Efter en del måneders fokus på styrketræning, har jeg de sidste par måneder, skiftet fokus på løb og intervaltræning. Samtidig arbejder jeg på at blive lettere, så jeg nemmere kan få min røv op over forhindringerne 😉

Det betyder også, at 12 km pt virker som meget langt, det alene ville blive hårdt. Men jeg er ret sikker på, at når adrenalinen først pumper, kommer jeg til at kæmpe for at gøre mit bedste. Jeg vinder ikke, men det er et godt benchmark for at se hvor man står i sin træning.

FundRacers arbejder tæt sammen med EvolutionRace, og har faktisk lavet en række træningsvideoer, som giver gode råd til hvordan du bedst kan forberede dig. Det er selvfølgelig lidt sent, da løbet allerede er om en uge. Men så kan du forberede dig til det næste EvolutionRace senere på året.

Intro video: https://www.youtube.com/watch?v=lLHE-_ApbKQ&feature=youtu.be

Find beskrivelse af løbet, samt træningsvideoerne her: http://evolutionrace.dk/loebene/polar-evolutionrace/#polarVideoer

Læs vores løbsbeskrivelse af EvolutionRace – Polar her: http://www.fundracers.dk/evopolar/

Træning op til løbet, bliver stille og roligt, og de sidste par dage op til løbet kommer jeg nok til at slappe lidt mere af end normalt.

Jeg er spændt! Og nervøs, men glæder mig til at se hvad jeg har kastet mig ud i! Og jeg glæder mig til følelsen, når jeg triller over målstregen og har gennemført!

 

God weekend!

/Jakob