Race Report: Reborn Raw – Prison Escape Horsens 2014

26-10-2014

Volume 3

Distance 18-20 km.

Forhindringer ca. 39.

Album

Løbet fandt sted i og omkring Horsens Statsfængsel. FundRacers mønstrede undertegnede Michael, samt tre support FundRacers Jonas, Morten og Anders.

Lokationen var helt unikt med start og slutområde inde midt i fængslet, der var diverse stande, spisetelt, fed musik og endnu federe stemning.

Hvert heat startede med en fælles opvarmning, efterfulgt af ”The Pledge”, hvor alle deltagere skulle knæle ned og råbe anerkende ”hoooahhh!” ved udsagn som ”I promise to face my fears and overcome them”. Den fælles opvarmning og ”bøn” gjorde de forestående pinsler endnu mere reelle og det virkede super godt til at sætte en god stemning.  Vi blev herefter ført indenfor til cellerne, under påskud af at der var nogle problemer med lyden og nuværende start udenfor.  Indenfor var der kaos idet vi stod meget tæt og deltagerne ikke helt forstod hvad der nu skulle ske. Pludselig lød der et kæmpe brag efterfulgt af røg og en masse svært bevæbnede soldater der jagtede os ud af cellerne, gården og fængslet og løbet var i gang.

Igen, en mere unik start end den vanlige fællesstart hver andet minut. Der var virkelig lagt tanker i starten, hvilket var rigtig fedt.  Grundet denne lidt mere udførlige start og dermed længere tid mellem heats var der mindre kø ved forhindringerne, en frustration enhver OCRacer bliver konfronteret med fra tid til anden, så endnu et plus i bogen til Reborn.

Løbet var nu i gang og der skulle løbes, i MEGET lang tid, af og til afbrudt af en vandpassage, løb igennem sump, under pigtråd eller gennem over/unders. Det var generelt bare mudret og vådt, just how we like it. Jeg må dog lige fremhæve en forhindring som ikke er set før; ”drænrøret” – vi blev ledt ned i røret og så var der mørkt, som i ”kunne-intet-se-whatsoever” mørkt og det var faktisk fedt, for man tænkte først at det var nok kun lige en kort tur, men det var et meget langt drænrør, fedt!

Der var ikke sat km-markers op på ruten og løbeturen var rigtig lang ude midt i ingenmandsland. Et aspekt som jeg egentlig godt kunne lide, for hvis man ikke havde GPS-ur på ligesom undertegnet så spillede uvisheden om hvor langt man havde igen også en faktor på det psykiske.

Så kunne vi pludselig se fængslet igen i det fjerne og jeg tænkte home-sweet-home, nevermind de tidligere indsatte der ville have tænkt det modsatte.  Nu begyndte det rigtigt sjove og grunden til at vi elsker OCR. Vi skulle bl.a. forcere masser af mudder, kravle over halmballer, over mure, løfte traktordæk, en tur i isbad og gå armgang – igen alt det vi elsker.

To ting skal fremhæves her under løbets slutspurt: forhindringen ”The Mudslide”  en sindssyg fed rutsjetur ned af en af bakkerne. Mange flere af dem tak. Anden fremhævelse er den krigsscene der mødte os på pladsen for enden af ”The Mudslide”, deltagerne lå spredt til højre og venstre med kramper og jeg så deltagere der hjalp hinanden med at afhjælpe disse. Det var en sand ”Band of Brothers”-scene, hvor vi alle kæmpede kampen om de sidste 500 meter, sammen, ingen blev efterladt.  Alle deltagere var pressede og hjalp hinanden og det var faktisk opløftende i slutspurten at vide at alle var lige og havde hinandens ryg og de samme kramper.

 

Overall var løbet virkelig fedt og unikt, meget hårdt og mudret og jeg følte mig Reborn Raw efter løbet, så det levede i høj grad op til forventningerne.

FundRacers glæder sig meget til at deltage i mange flere Reborn Raw løb i og uden for Danmark i 2015.