Race Report: Toughest Stockholm

Vækkeuret ringede allerede kl 4:30, men alligevel var jeg hurtigt vågen og fuld af energi: Nu var det tid til roadtrip til Toughest Stockholm!

IMG_6673_Fotor

Bilen blev pakket med topspændte atleter, som alle havde set frem til dette løb i flere uger! Der var flere erfarne Toughest løbere med på holdet, men det var første gang for alle at turen gik til Stockholm.

Ruten var blevet analyseret grundigt på forhånd, og der var lagt en plan for løbet. Specielt Platinium Rig og Water Slide var vi spændte på.

 IMG_7009_Fotor1

Efter 6 timers kørsel, får vi smidt bilen på en mark i nærheden. Vi gik stille og roligt imod startområdet, og blev stille mødt af faste rytmer fra anlægget der bankede musik ud i skoven.

Alle Toughest races er sat til 8 km (Men her var der en lille overraskelse til os), men terrænet kan naturligvis varierer.
Stockholm skulle vise sig at være en speciel, om end positiv, overraskelse for os. Vi fik hurtigt gjort os klar, og stillede os frem til startlinjen. 3-2-1 og så var vi i gang!

Fuld fart, ned af bakken og direkte ned i søens kolde vand. Så var vi ligesom i gang! Vi fik hurtigt en smagsprøve på det vilde terræn som ventede os, da vi kæmpede os op af bakke igennem en lille å der løb ned i søen.
Vi kunne hurtigt mærke at dette ville blive et specielt løb. De første 3-4 km gik overraskende nemt, og var primært løb i skoven. Første virkelig udfordrende forhindring var Beaver pond. Et sumpet område, hvor man ikke kunne se igennem vandet. Ruten havde flere faldhuller, så det ene øjeblik gik du i vandt til knæet, det næste øjeblik var der vand til halsen. Samtidig lå der skjulte træer væltet i området, som man konstant bankede ind i. Det betyder også, at ens skinneben fik seriøse tæsk undervejs. En seriøs og unik udfordring, som var et godt varsel imod det der ventede længere fremme.

IMG_7088_Fotor

Jeg er vant til de flade versioner af Toughest fra Malmø og København, derfor var det en helt ny oplevelse i Stockholm. Det gik op og ned i skoven, og man klatrede rundt på stenene for at finde den nemmeste rute. En fed, men hård udfordring! Derfor var det også med en ekstra glæde man fandt 7 km skiltet, 1 km tilbage… troede jeg!

Ruten stille og roligt tilbage imod start/mål området, man kunne høre musikken og de livlige kommentatorer igen. Man kommer ned til pladsen, og skal først klatre op ad 5 meters reb, og derefter ventede OCR WC forhindringen: Platinum Rig

Det er 2. Gang jeg støder på denne (første gang var i Malmø), og igen gennemførte jeg med bravour og undgik strafrunden. Fedt at vide, at den ikke bliver et problem til OCRWC til oktober i USA.

IMG_7248_Fotor

Men… derefter gik ruten væk fra start/mål området igen. Af en eller anden årsag var ruten i dag meget længere. Iflg de andre, fik vi løbet 11,70 km, og ikke kun de forventede 8 km. Det betød også at jeg ikke havde indtaget væske eller føde undervejs, da jeg troede jeg snart var i mål. Så efter omkring 9 km, begyndte min krop at gå rigtigt kold, der var ganske enkelt ikke mere energi. Nu var det ikke bare en kamp imod banen, men også imod mig selv. De sidste 3-4 km, var proppet med alle de forhindringer der manglede i starten af løbet. Det betød også at der pludseligt var kø ved samtlige forhindringer. Mange steder ville det have været en fordel at tage strafrunden frem for at vente på at forsøge sig med forhindringen. Værst var det ved ”WaterSlide”, hvor vi stod i kø i 12 (!!!) minutter.

Afslutningen var som altid den altid udfordrende Onico rampe! Men denne gang stod den på en skråning, og var plaskvåd. Dvs intet tilløb, op ad bakke og vanvittig glat. Jeg har altid klaret denne forhindring i første forsøg. Men efter et par forsøg måtte jeg give op. Jeg var ikke engang tæt på, og den var alt for glat.

Jeg kom i mål i tiden 1:48 på en 359. Plads (Trækker jeg de 12 min ventetid på WaterSlide fra, hedder det 227. Plads).

IMG_7494_Fotor

Alt i alt, var Toughest Stockholm en super fed udfordring! Meget meget hårdere end forventet! Men også meget anderledes end forventet. Jeg var presset til det yderste, og gav alt hvad jeg havde. Jeg glæder mig allerede til Toughest i Aalborg d. 6. Juni! Nu er jeg forberedt på det værste!
Tak til resten af holdet, for en fed oplevelse!

11110779_10153023335519615_5221080958804178313_n

Vi ses i mudderet